Eten bij Van der Valk Middelburg

Voor een bijzondere gelegenheid gaan wij graag uit eten, het liefst ergens waar we nog niet zijn geweest. Timo is jarig geweest in december en had nog een etentje van mij tegoed. Na lang wikken en wegen zijn we uiteindelijk bij Van der Valk Middelburg geëindigd. Wij hebben hier beide een aantal jaren geleden gewerkt en het stond altijd nog op mijn verlanglijstje om een keer à la carte te eten bij Van der Valk Middelburg. 

Bron foto

 

Het reserveren verliep soepel en snel via de website. Daarna kregen we een mailtje dat de reservering bevestigd was. Speciaal gevraagd om een plekje aan het raam, dat vond ik altijd net iets mooiere plekken en met net wat meer privacy. Bij binnenkomst in het hotel krijg ik altijd meteen een warm gevoel, de hele sfeer en interieur sluiten op elkaar aan en daar kan ik enorm van genieten. 

We werden naar onze tafel gebracht en na ongeveer 5-10 minuten kwamen ze de kaart brengen. Er is de keuze uit: een streekmenu (met veel streekproducten), een seniorenmenu (kleinere porties) en de 'gewone' kaart. Ik ben gegaan voor het streekmenu en koos hiervan: Hert met rettich, radijs en een kruidenvinaigrette als voorgerecht, rugfilet van wildzijn met ratatouille, aardappelgratin en een tijm jus. Als nagerecht heb ik gekozen voor gepocheerde peer met specerijen en sorbetijs. 

 

Timo ging voor de tomatensoep als voorgerecht, als hoofdgerecht; eend met sinaasappel, kastanje puree, honing en een rode wijn saus. Als nagerecht koos hij de chocolade brownie.

Links het voorgerecht van het streekmenu met hert en rechts de tomatensoep. 

Links het hoofdgerecht van het streekmenu met wild zwijn en rechts het hoofdgerecht van eendenborst filet. 

Links het nagerecht van het streekmenu, de gepocheerde peer. Rechts het nagerecht 'Chocola' met een brownie, vanille-ijs en notenfudge. We waren al aan de toetjes begonnen voordat we onszelf hadden gerealiseerd dat we nog foto's moesten maken! Maar gelukkig kwamen we daar alsnog op tijd achter. 

 

Van het streekmenu was het voor- en hoofdgerecht echt heerlijk en de borden zagen er mooi opgemaakt uit. Het nagerecht van het streekmenu was een enorme tegenvaller. De peer was nog best wel hard en ik vond de smaak ervan niet lekker. Ook het geen in dat potje zat was heel erg zoet. In tegenstelling tot mijn dessert was het nagerecht 'Chocola' echt heerlijk! 

Wat wij wel wat minder vonden is dat er tijdens het eten niet één keer is gevraagd of alles naar wens was. Het was goed te zien dat de dame die onze tafels bediende het erg druk had, maar er sprong verder niemand bij. Zo hadden we graag iets meer te drinken gehad dan één glas, maar dat werd pas gevraagd toen ons dessert op was. En ik eet graag mayonaise bij de frietjes, echter is die nooit gearriveerd. Wel liep er telkens een jonge man langs, maar voordat je hem aan kon spreken was hij al langs gesprint. Het leek wel dat wanneer hij bij onze tafel in de buurt kwam, hij extra hard ging lopen en expres de andere kant op keek. 

 

Maar alles bij elkaar was het eten erg lekker. Het kosttet ongeveer € 75,- wat opzich een redelijke prijs is voor een etentje. Hou hier wel in gedachten dat wij maar één glas drinken op hebben :). 

 

Zouden wij hier nog een keer gaan eten? Misschien, het eten was erg lekker, de prijs prima, maar de bediening had te weinig tijd om alles tip top in orde te laten zijn. En er zijn nog zoveel andere restaurants die wij willen proberen, waarvan wij ook zeker onze ervaringen zullen delen!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0