WeHike2ChangeDiabetes - sponsorwandeltocht

Van zaterdag 10 t/m zaterdag 17 juni ga ik met de Bas van de Goor Foundation (hierna BvdGF) wandelen op de camino (pelgrimsroute) naar Santiago de Compostella. In zes dagen wandelend van Astorga naar O'Cebreiro en de week afsluitend in Santiago. Door hieraan mee te doen steun ik de BvdGF en kan ik ervoor zorgen dat de BvdGF mensen met diabetes kan laten zien dat sport een uitstekend middel is voor een gezond leven. Lees in deze blogpost verder over deze unieke ervaring en hoe jij mij hierin kan steunen. 

 

Bas van de Goor Foundation

Op 4 augustus 1996 schreef Bas van de Goor historie: Nederland won olympisch goud bij de volleybalfinale in Atlanta. Dit moment wordt verkozen tot Sportmoment van de Eeuw en Bas van de Goor wordt uitgeroepen tot beste aanvaller van het toernooi. In november 2003 krijgt Bas van de Goor de diagnose van diabetes type 1. Maar hij speelt nog twee seizoenen door op het hoogste niveau. In 2006 richt hij de Bas van de Goor Foundation op, met diabetes type 1 loopt hij een marathon en in 2008 beklimt hij de Kilimanjaro. 

 

De missie van de BvdGF is: de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sporten en bewegen. Dit doet de BvdGF door op een optimistische, inspirerende en uitdagende manier informatie te delen met mensen met diabetes en hun sociale omgeving. 

 

Ga voor meer informatie naar de website: link website BvdGF 

Waarom doe ik mee?

Al heel lang heb ik mijzelf voorgenomen om een keer met een dergelijke wandeltocht deel te nemen. Ik heb sinds mijn 6e jaar diabetes en de combinatie met sporten blijf ik lastig vinden. Een bezigheid die ik graag doe is wandelen en ik merk dat mijn suiker hier altijd positief op reageert (lees: minder insuline nodig). 

 

Daarnaast is dit voor mij persoonlijk een geweldige uitdaging. Ik ben nu ook weer niet de meest sportieve persoon en ik moet mijzelf altijd enorm motiveren om iets te gaan doen. Als het even tegen zit of het weer is wat minder, laat ik het sporten maar weer voor wat het is. Nu ga ik in zes dagen gemiddeld 18 km per dag wandelen, in totaal 109 km, hiervoor moet ik dus vooraf goed voorbereiden. Ik wil namelijk niet straks in Spanje spijt krijgen dat ik te weinig heb gewandeld. 

 

En van horen zeggen is deze Pelgrimsroute wel echt heel erg mooi! Ik heb al even gekeken op Google en ik ben nu al enorm enthousiast! 

Geld inzamelen

De komende maanden ga ik mijn uiterste best te doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het minimum bedrag voor elke deelnemer bedraagt € 1.500, hiervan zijn € 900 de vaste reiskosten en € 600 is voor de BvdGF. Uiteraard ga ik mijn best doen om meer op te halen! 

 

Op de volgende wijze wil ik geld inzamelen:

- Op deze pagina kan je geld doneren, het zou echt super zijn als je geld wilt doneren voor de BvdGF, je kunt ook klikken op de banner hieronder;

- Organiseren van lunch/high tea (hierover later meer);

- Taartenweek (hierover ook later meer); 

- Voor bedrijven is het ook mogelijk om te doneren. Als dank hiervoor zal ik bij elke blogpost die gaat over deze reis een logo en link toevoegen. Neem hierover even contact met mij op via het contactformulier. 

Meer informatie

De komende periode zal ik veel bezig zijn met wandelen en fondsenwerving. Via deze blog zal ik regelmatig een update posten met de voortgang wat betref het wandelen, sponsorgeld (high tea en taartenweek). 

 

Bedankt voor het lezen en voor je interesse! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0