Kerstdiners

Inmiddels zijn we al weer een week verder, maar toch laat ik in een vogelvlucht mijn kerstdagen zien! Kerstavond hebben wij gevierd bij mijn schoonouders, 1e kerstdag bij mijn vader en 2e kerstdag met vrienden en familie in Terneuzen. 

Kerstavond

Bij ons begint kerst altijd al op kerstavond. We gaan dan eten bij mijn schoonouders. Een aantal jaren geleden was dit altijd gourmetten, maar sinds vorig jaar is dat veranderd. Het is dan meer een diner geworden, met heel veel lekkers! Als voorgerecht kregen we een salade met gerookte kip. Het hoofdgerecht bestond onder andere uit: biefstuk, gebakken champignons en ui, beenham, kip, groente mix met broccoli, bloemkool en wortel, gebakken aardappeltjes en aardappel duchesse uit de oven. Het toetje heb ik voor mijn rekening genomen en er werd flink gesmuld van de super snelle trifle, zie het recept hier. Ik heb niet alles op de foto gekregen, maar voor een impressie: 

Eerste kerstdag

Deze eerste kerstdag hebben we gevierd bij mijn vader. We hadden in ons gezin netjes alle taken verdeeld. De één dekte de tafel, de ander zorgde voor het hoofdgerecht, de ander voor het voorgerecht en wij hadden het eer (weer) voor het nagerecht. De mooi gedekte tafel is al te zien op de eerste foto, boven aan deze blog. 

Het voorgerecht was een zelfgemaakte tomatensoep, met een goed gevulde hapjesplank. Het hoofdgerecht was varkenshaas met een pepersaus, stoofpeertjes, boontjes met spek, gebakken aardappeltjes en twisters. Het nagerecht was een appel tarte tin met vanille ijs en karamelsaus. 

Tweede kerstdag

's Middags zijn wij nog bij vrienden wezen lunchen. Hier heb ik geen foto's van gemaakt, maar dit was ook zomaar voor de gezelligheid. We hebben broodjes met diverse vleeswaren en kaas gegeten. 

's Avonds zijn we naar familie in Terneuzen gereden, dit is traditie op tweede kerstdag. We begonnen met een soepje, er was keuze uit kippensoep of groentesoep. Vervolgens allemaal verschillende soorten broodjes, tulband, stol en gevuld stokbrood. Het toetje bestond uit diverse soorten ijs met fruit. 

Een aantal kilo's zwaarder reden we verzadigd naar huis. De drie kerstdagen zaten vol met heerlijk eten en veel gezelligheid. 

 

Bedankt voor het lezen! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0