Koopmans appelbeignets

In december zie je op een duur in de winkel een grote stapel met onder andere poedersuiker, oliebollenmix, bloem, rozijnen, zonnebloemolie en mix voor appelbeignets staan. Ik was er niet ongevoelig voor, de hele frietpan is schoongemaakt en ik heb ze getest. 

 

Wat heb je nodig?

- 1 pak Koopmans appelbeignets compleet pakket

- 250 ml melk

- 5 zachtzure appels (bijvoorbeeld Elstar of Jonagold)

- zonnebloemolie om in te bakken

 

Tip zoals vermeldt op de verpakking: gebruik geen frituurvet, zo voorkom je een wit vetlaagje op de appelbeignets. 

Dit zit in het pakket:

- kaneelsuiker

- poedersuiker

- mix voor het beslag

Bereidingswijze zoals vermeldt op de verpakking:

1. Schil de appels en boor met een appelboor de klokhuizen eruit. 

2. Snijd de appels in 4-5 dikke plakken en dep ze droog. 

Ik heb ze vervolgens in een bak met water en citroensap gezet, zodat ze niet verkleuren. 

3. Verwarm in een friteuse de olie tot 190 °C. 

4. Doe de mix in een beslagkom en voeg de melk toe. 

5. Roer het geheel met een garde tot een glad beslag. 

6. Druk 3-4 appelschijven aan beide zijden in de kaneelsuiker. 

7. Haal de gesuikerde appelschijven één voor één door het beslag en bak ze in de hete olie aan beide zijden goudbruin (totale baktijd is circa 3 minuten). 

8. Haal de appelbeignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet uitlekken. 

9. Herhaal de bereidingswijze vanaf punt 6 voor de overige appelschijven. 

10. Serveer de appelbeignets met poedersuiker. 

Ze zien er erg goed uit! Uit eindelijk had ik 16 appelbeignets en nog een paar halve. Als ze net uit de frietpan komen zijn ze mooi stevig. Ik heb ze een dag van te voren gebakken en na een dag zien ze eruit zoals op de tweede foto, zie hieronder. 

Mijn tips:

- Meteen de frituurpan voorverwarmen, dit kan soms nog best even duren.

- Eerst het beslag maken voordat je de appels gaat schillen. Dan kunnen de appels meteen door het beslag gerold worden en worden ze niet zo snel bruin. 

- Niet te dunne plakken snijden van de appels, bij mij braken er een aantal. 

In vergelijking met de ovenbollen is dit een betere optie. Het pakket geeft duidelijke aanwijzingen en ook het resultaat mag er zijn. 

 

Een fijne jaarwisseling toegewenst! 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    M Donze (maandag, 02 januari 2017 20:11)

    ja Rieke ik had met oudjaar ook van die appelbeignets gebakken, net gebakken zagen ze er mooi uit maar met nieuwjaar waren het precies dezelfde ingezakte koeken als bij jou,maar ieder vond ze toch lekker dus ze zijn toch opgegeten.