Recept bokkepootjestaart

Op vele verzoeken hierbij eindelijk het recept van de bokkepootjestaart! Hij is super simpel, je hebt niet veel nodig en hij hoeft ook niet in de oven! Enjoy!

Je hebt nodig:

- kant en klare taartbodem

- 500 ml slagroom

- 2 pakken bokkepootjes

- scheutje advocaat (optioneel)

Stap 1

Haal de taartbodem uit de verpakking en leg hem op een snijplank of iets waarmee je hem makkelijk in de koelkast kunt zetten. 

 

Stap 2

Maak 1 pak bokkepootjes open en verkruimel deze. Ik doe dit altijd in een grote kom en met behulp van zo'n vijzel. Je kan dit ook makkelijk met je handel doen hoor! Maar ik vind dit handig :). 

Stap 3

Zet dit even aan de kant en klop 250 ml van de slagroom op. Smeer een dunne laag op de bodem van de taart. 

 

Stap 4

Strooi de koekjes op de taart. Tip: laat de kleinste kruimels over en gebruik deze als laatste ter decoratie. 

Stap 5

Doe de rest van de slagroom op de taart. Je hebt nu dus: een dunne laag slagroom, laag koekjes en weer een laag slagroom. Zie ook de foto's hierboven. 

 

Stap 6

Maak het tweede pak bokkepootjes open en verkruimel deze. Strooi ze boven op de laag slagroom die nu op de taart zit. Laat nog steeds de kleinste kruimels achter voor decoratie. 

 

Stap 7

Klopt de rest van de 250 ml slagroom op. Als de slagroom opgeklopt is, roer er dan een flinke scheut advocaat door. Dit hoeft niet, maar is wel erg lekker! 

Stap 8

Doe nu het laatste deel slagroom weer boven op de taart. Strooi tot slot de kruimels er overheen. 

Deze taart is echt een topper! Snel gemaakt en iedereen vind hem lekker :). Doen dus! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0