Verjaardagstaarten

Voor de verjaardag van Timo heb ik 3 taarten gemaakt; een appeltaart, jaffa taart en een bokkepootjestaart. In deze blogpost een korte toelichting op elke taart en welk recept ik heb gebruikt. 

Appeltaart

Voor de appeltaart heb ik het nogal standaard recept gebruikt van Koopmans. Dit gebruikte ik vroeger ook altijd en eigenlijk is deze taart altijd lekker. Je koopt een pak Koopmans Appeltaart en alle benodigdheden. Daarna volg je alle stappen op het pak en na ongeveer 1,5 uur heb je een eigengemaakte appeltaart. Deze kan bijna niet mislukken! 

Jaffa taart

Deze taart komt uit Duitsland en wordt ook wel 'Baumkuchen' genoemd. Hij komt (zoals wel meerdere recepten) uit een kookboek van Jamie en hij staat ook op zijn website: http://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/baumkuchen/. Op de website wordt hij wel net iets anders afgemaakt, maar het concept blijft hetzelfde. Ik heb trouwens geen whiskey gebruikt, maar Limoncello, dat had ik nog staan :). Deze taart is wel genoeg voor 16 personen en het duurde even voordat hij af was! In totaal heeft deze taart mij ongeveer 2,5 uur gekost. Maar het was zeer de moeite waard, erg lekker! Zie je alle verschillende laagjes goed zitten? 

Bokkepootjestaart

Waar deze taart oorspronkelijk vandaan komt, geen idee. Ik heb dit recept weer van mijn vader gekregen en hij weer van iemand anders. Op internet zijn hier ook talloze varianten van te vinden. In één van mijn volgende blogpost zal het volledige recept online komen. Bij heel onze familie is deze taart een favoriet. Gemaakt van bokkepootjes, slagroom en advocaat, bijna simpeler kan het niet! 

Welke taart ga jij maken? Kies je voor wat uitdaging en ga je voor de Jaffa taart, of kies je voor eenvoudig, maar wel super lekker en kies je de bokkepootjestaart? Je kan ook kiezen voor een tussenweg, maak dan de appeltaart! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0