Frosting voor cupcakes

Een lekkere frosting kan eigenlijk niet ontbreken op een cupcake. Hier vind je een eenvoudig recept, meer dan genoeg voor 12 cupcakes. 

Wat heb je nodig?

- 200 ml melk (op kamertemperatuur)

- 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)

- 200 gram poedersuiker

- 35 gram bloem

- vanille extract of vanille suiker

Stap 1

Doe de melk en de bloem in een steelpannetje en klop dit met een garde goed door. Zet nu pas het pannetje op het vuur en breng het aan de kook. Blijf steeds goed roeren.

 

Stap 2

Het beslag zal steeds dikker worden en na ongeveer 5 minuten is het mengsel dik genoeg. Tip: er moet een houten prikker in recht op blijven staan. 

 

Stap 3

Schep het beslag over in een kom en dek deze kom af met plastic folie. Laat het geheel afkoelen tot kamer temperatuur. 

 

Stap 4

Klop in een andere kom met de mixer de zachte roomboter flink luchtig en smeuïg op middelhoge snelheid. 

 

Stap 5

Voeg nu langzaam de poedersuiker toe. Tussendoor steeds alles goed blijven mixen! 

Stap 6

Als alles goed door elkaar is gemengd, voeg je de afgekoelde bloem/melk mix toe met de mixer. Voeg vervolgens ook de vanillesuiker/vanille extract toe. Mix nu nog eens vijf minuten alles goed door. 

 

Stap 7

Dek de kom af met plastic folie en zet het 15 minuten in de koelkast. Daarna kan je de frosting goed gebruiken. Let wel op dat je de frosting alleen op goed afgekoelde cupcakes gebruikt! Anders zal de boter smelten en het resultaat niet meer zo mooi zijn. 

Met een spuitzak en een gekarteld spuitmondje ben ik aan de slag gegaan. Zie de foto hieronder voor het eindresultaat. 

Veel succes en veel plezier!

 

Mocht er iets niet lukken, geef het door via een reactie of door het contact formulier in te vullen :)

Reactie schrijven

Commentaren: 0