Basis recept cupcakes

De afgelopen jaren heb ik al veel cupcakes gebakken. Echter vond ik ze vaak droog. Ook met zo'n pakket van Dr. Oetker vond ik ze vaak droog. Ik ben op zoek gegaan naar een goed recept en ik kwam tot dit recept. Het resultaat was lekkere cupcakes en totaal niet droog. Lees verder voor het recept! 

Voor 12 cupcakes heb je nodig:

- 2 eieren (op kamertemperatuur)

- 2 eetlepels melk

- 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)

- 125 gram kristalsuiker

- 125 gram zelfrijzend bakmeel

Stap 1 

Verwarm de oven voor op 170 graden en zet het rooster in het midden van de oven. Zet een cupcake bakblik klaar met hierin papieren vormpjes. Zet alle ingrediënten klaar. 

 

Stap 2

Snij de boter in kleine blokjes. Het is van belang dat deze op kamertemperatuur is! Doe de boter in een kom, mix op middelhoge snelheid en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Dit zorgt ervoor dat de suiker goed kan worden opgenomen in de boter en dan krijg je een luchtig beslag. Voor het mixen heb ik mijn keukenmachine gebruikt met de K deeghaak. Natuurlijk kan dit ook gewoon met een handmixer, gebruik dan de beslaghaken. 

 

Stap 3

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Mix het beslag goed door met de mixer, weer op middelhoge snelheid, als je een ei hebt toegevoegd.

 

Stap 4

Voeg beetje voor beetje het zelfrijzende bakmeel toe. Mix weer goed door op middelhoge snelheid elke keer wanneer je bakmeel hebt toegevoegd. 

 

Stap 5

Voeg tot slot nog de twee eetlepels melk toe en mix goed door. Ga door tot je een mooi en luchtig beslag hebt. Het zou er zo uit moeten zien als op de foto hieronder. 

Stap 6

Vul de vormpjes 2/3 vol. Dit gaat het beste met twee eetlepels: neem een eetlepel beslag, schep dit in het midden van het cupcake vormpje en met de tweede lepel schraap je zo het beslag van de eerste eetlepel af. 

 

 

Stap 7 

Zet het bakblik in het midden van de oven en bak ze in 20-25 minuten gaar op 170 graden. Na 20 minuten kan je met een houten prikker controleren of ze gaar zijn. Prik er met een houten prikker in, als er geen nat beslag blijft kleven, zijn ze gaar! 

Stap 8

Laat de cupcakes even afkoelen in het bakblik en zet ze na 5 minuten op een rooster en laat ze verder afkoelen. 

 

Wil je ze decoreren? Zorg er dan altijd voor dat ze goed afgekoeld zijn! Anders zal de decoratie smelten. Ze zijn vooral lekker met een frosting. Het recept voor de frosting die ik heb gebruikt zal in de volgende blogpost worden gegeven. 

 

Het eindresultaat (inclusief frosting):

Deze zijn echt een aanrader! Doordat het recept ei en melk toevoegt zijn ze absoluut niet droog. Ze waren binnen no time allemaal opgegeten. 

 

Veel succes en geniet ervan! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0