Super snelle trifle

Voor een etentje afgelopen zaterdagavond ben ik op zoek gegaan naar een snel, makkelijk en vooral lekker dessert. Op verzoek van onze gasten hierbij het recept! Het is een soort trifle, naar het recept van Jamie Oliver uit zijn boek 30 minuten. 

Wat heb je nodig? 

- een reep pure chocola (maar je hebt lang niet alles nodig!)

- 1 bakje aardbeien of ander seizoensfruit

- theelepel vanille extract

- zakje vanille suiker

- +/- 100 ml halfvolle melk

- 2 eetlepels poedersuiker

- 250 gram mascarpone

- 100 gram lange vingers

- 3 sinaasappels

- 75 ml limoncello (te verkrijgen bij de Lidl)

Stap 1

Pers de sinaasappels uit en doe dit samen met de limoncello in een aparte ronde kom. Roer even door. 

 

Stap 2

Doop de lange vingers in het sap van de sinaasappels en limoncello en leg ze in een serveerkom. Ik gebruikte een ovenschaal. Leg een laag lange vingers op de bodem van de schaal. 

 

Stap 3

Vul met een paar kapotte koekjes de gaatjes op, zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is. Giet het restant van de sap er overheen. Kies zelf of je alles er overheen giet of gedeeltelijk. Ik zelf heb niet alles er overheen gegoten. Dan werd het wat te vochtig. 

 

Stap 4

Doe de mascarpone, poedersuiker, vanille suiker, vanille extract en melk in een aparte kom. Optioneel: voeg de geraspte schil en sap toe van een halve citroen. Klopt alles goed door elkaar. 

 

Stap 5

Spreid het mengsel van mascarpone over de laag lange vingers. 

 

Stap 6

Maak de aardbeien (of ander seizoensfruit) schoon en strooi dit over de mascarpone. Rasp tenslotte nog wat pure chocola er overheen. 

 

Stap 7

Zet de trifle voor ongeveer een halfuurtje in de koelkast.

Dit was echt heerlijk en onze gasten wilden direct het recept! Dus hierbij het recept en smakelijk! Dit gaan wij zeker nog eens maken! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0